HTML

Fszt

Forgalomirányító-szimulátor játékokról szóló blog. Minden, ami forgalomirányítás, KöFi-szimulátor, vagy csak egy állomás. Minden, ami nemzetközi és elérhető. És mindez magyarul.

Friss topikok

  • matteo14: A linken már nincs rajta.Máshol nem játszható? (2009.09.11. 17:57) Online vonatirányítás
  • ZBR: Helyesen teszik :P... Eleinte nem találtam meg a kódokat, de így már nekem is oké! Köszi! (2008.10.23. 23:31) SimSig
  • Lugosi Albert: Pisti! Szerintem jó ötlet volt a biztosító berendezés szimulátorokról blogot indítani. Akár a játé... (2008.06.28. 13:55) Dispečer
  • IPG: Természetesen, ezekről is lesz szó. :) (2008.06.19. 21:35) Mi is az, hogy forgalomirányítás?

Dispečer

2008.06.19. 17:05 IPG

Minden forgalmász-szimulátor legalapabb alapjátéka a Dispečer. Egyes magyar helyeken szokták hívni Forgalmista néven is, de én inkább az eredeti nevét használom. A program nagyon sokoldalú, hiszen nem csak forgalmat irányíthatunk, hanem pályákat is építhetünk.
Igen izgalmas forgalmi szituációkat modellezhetünk vele, akár magyar környezetben is, hiszen rendelkezésre állnak mind a sok magyar pályák, mind egy magyar mozdonykészlet is. És mindez akár magyar nyelven.
A program letölthető a rail.hu honlapról, ahonnan még sok pálya is letölthető hozzá.

Talán ez az a program, amit kis hazánkban a legtöbben játszanak, hiszen könnyen kezelhető, magyar nyelven beszél, és rugalmasan használható. Ezzel szemben sok olyan hiányossága van, amely nem teszi ezt igazi forgalomszimulációs játékká.
Tehát ha szeretnénk délután elütni az időnket egy kis vasúttal, akkor ez a játék való nekünk.
Hamarosan folytatom, a következő részben néhány alapvető kezelési funkciót és trükköt fogok ismertetni.

1 komment

Címkék: dispečer

A bejegyzés trackback címe:

https://fszt.blog.hu/api/trackback/id/tr19527767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lugosi Albert · http://szepjuhaszne.blogspot.com/ 2008.06.28. 13:55:55

Pisti! Szerintem jó ötlet volt a biztosító berendezés szimulátorokról blogot indítani. Akár a játékok, akár az igazi szimulátorok érdekelnek jobban. Ne tessék abbahagyni! :-)
süti beállítások módosítása